Kookles 2.0

Welkom bij onze kookles 2.0 oftewel de Verdiepingslessen! Elke les nemen we een gerecht als basis waarin we verschillende technieken verwerken. Of het nu gaat om het bereiden van de perfecte biefstuk of het koken met het seizoen, we gaan samen de uitdaging aan om heerlijke gerechten te maken.

Naast het leren van kooktechnieken, is planning een belangrijk onderdeel van onze kooklessen. We leren hoe we onze tijd en ingrediënten het beste kunnen plannen, zodat we efficiënt en effectief kunnen koken zonder onnodig tijd en voedsel te verspillen.

Proeven is ook een belangrijk aspect van onze kooklessen. We leren hoe we gerechten op smaak kunnen brengen en hoe we smaken kunnen combineren voor de beste resultaten. Het beste deel is dat je het gerecht dat je hebt gemaakt mag proeven en daarna mee naar huis mag nemen om te delen met vrienden en familie.

Of je nu een beginnende of ervaren kok bent, onze kooklessen bieden voor ieder wat wils. Samen gaan we de uitdaging aan om heerlijke gerechten te maken en nieuwe kooktechnieken te leren. Dus schort om en laten we beginnen!

De prijs is € 79,95 per deelnemer per keer (incl. BTW). Wanneer je alle datums selecteert, betaal je een pakketprijs van € 725,00 per deelnemer (incl. BTW). Deze aanbieding is alleen geldig zolang er geen datum volgeboekt is, dus wacht niet te lang!
Betalen kan via iDEAL. Er zitten geen drankjes bij de prijs inbegrepen.

Programma

De lestijden zijn van 19:00 tot 22:00 uur. Onderaan de pagina volgen de activiteiten voor de verschillende lesdagen.

Reserveren is op dit moment niet mogelijk.

De kookles “No Waste Chicken”! In deze les zullen we leren hoe we een hele kip optimaal kunnen benutten en verspilling kunnen verminderen.

Allereerst beginnen we met uitbenen van de kip en het verwijderen van eventuele organen en overtollig vet. Vervolgens verdelen we de kip in delen. De vleugels, poten en dijen worden gebruikt voor het maken van allerlei gerechten. Het karkas wordt gebruikt om bouillon te maken.

Niet alleen bespaart het optimaal benutten van een kip ons geld, maar het is ook duurzaam en milieuvriendelijk. Laten we aan de slag gaan en genieten van heerlijke kipgerechten terwijl we verspilling verminderen!

In deze kookles zullen we ons richten op de opkomende trend om minder vlees en vis te eten en meer plantaardig voedsel te gebruiken.

We zullen onze experimenten beginnen door ons te concentreren op verschillende soorten groenten, granen, bonen en noten om onze maaltijden meer variatie en textuur te geven. We zullen nieuwe smaakcombinaties en kruiden proberen om onze smaakpapillen te prikkelen. We gaan ook nieuwe bereidingsmethoden onderzoeken, zoals grillen en roosteren, om de smaken van onze ingrediënten te versterken.

Door minder vlees te eten en meer groenten te gebruiken, kunnen we nieuwe smaken ontdekken en bijdragen aan een duurzamere voedselproductie. Laten we vastberaden aan de slag gaan en nieuwe culinaire hoogtepunten bereiken!

Een heerlijke klassieker! Rundvlees, paddestoelen en bladerdeeg. We gaan er lekker mee aan de slag.

Daarnaast leren we jullie om een goede basisjus te maken. En krijg je leuke tips en trics om thuis altijd een lekkere saus te kunnen maken.

Kerst kan een stressvolle tijd zijn, maar het hoeft natuurlijk niet. In deze kookles gaan we enkele klassieke kerstgerechten maken die gemakkelijk te bereiden zijn en gegarandeerd indruk maken op je gasten..

Met deze klassiekers onder de knie hoef je je geen zorgen te maken over het kerstdiner en kun je genieten van de festiviteiten met vrienden en familie. Laat de stress achter je en geniet van het bereiden van deze heerlijke gerechten!

Een lichte en innovatieve keuken draait om het creëren van gezonde, voedzame en heerlijke gerechten met behulp van slimme technieken en smaakvolle ingrediënten.

We gebruiken ingrediënten als quinoa, kikkererwten en zeewier. We werken ook met kleurrijke en smaakvolle kruiden en specerijen, zoals kurkuma, koriander en komijn, om onze gerechten op smaak te brengen en een boost te geven.

Met een lichte en innovatieve keuken kunnen we gezond eten en genieten van heerlijke, voedzame gerechten zonder in te leveren op smaak of creativiteit

Een perfect gebakken biefstuk is een kunst op zichzelf. In deze kookles leer je hoe je een biefstuk kunt bereiden die zowel sappig als smaakvol is.

Natuurlijk mag een echte bearnaisesaus niet ontbreken. We leren hoe we deze klassieke saus op de juiste manier kunnen bereiden om de perfecte smaak en textuur te krijgen.

Met de juiste technieken en de juiste ingrediënten kan het bereiden van een perfecte biefstuk en bearnaisesaus gemakkelijk zijn en je gasten zullen onder de indruk zijn van je culinaire vaardigheden.

De smaken van de zee zijn verleidelijk en uniek. In deze kookles gaan we aan de slag met heerlijke zeevruchten en visgerechten.

We beginnen met het selecteren van de juiste zeevruchten en vis, afhankelijk van het seizoen en de beschikbaarheid. We leren verschillende bereidingsmethoden, zoals grillen, bakken en pocheren, om de smaken van onze gerechten te versterken.

Met de juiste technieken en ingrediënten kunnen we de smaken van de zee tot leven brengen en genieten van heerlijke en verleidelijke gerechten die onze smaakpapillen prikkelen.

In deze kookles gaan we op reis door verschillende keukens vol met exotische specerijen. We gaan experimenteren met geurige kruiden en specerijen om onze gerechten op smaak te brengen.

We beginnen met het ontdekken van de verschillende specerijen en kruiden uit verschillende keukens, zoals de Indiase, Thaise, Marokkaanse en Mexicaanse keuken. We zullen leren hoe we deze specerijen en kruiden op de juiste manier kunnen gebruiken om smaken te versterken en onze gerechten op te fleuren.

We zullen verschillende gerechten bereiden. We leren ook hoe we onze eigen specerijenmengsels kunnen maken om onze gerechten nog meer op smaak te brengen.

Daarnaast zullen we ook leren hoe we onze eigen specerijenolie en azijn kunnen maken, om onze gerechten nog meer smaak te geven. En natuurlijk gaan we onze creaties proeven en genieten van de explosie van smaken die deze specerijenkeuken biedt.

Met deze kookles ontdekken we de wereld van specerijen en kruiden en leren we hoe we deze kunnen gebruiken om onze gerechten te transformeren tot heerlijke smaaksensaties.

In deze kookles gaan we de smaken van Nederland ontdekken, met als ster van de show: de asperge! We gaan leren hoe we deze veelzijdige groente kunnen gebruiken in verschillende gerechten en bijpassende smaken kunnen ontdekken.

We beginnen met het selecteren van de beste asperges, afhankelijk van het seizoen en de beschikbaarheid. We leren hoe we asperges kunnen schillen en koken, en welke bijpassende sauzen en bijgerechten het beste passen bij deze heerlijke groente.

Met deze kookles gaan we de smaken van Nederland ontdekken en leren hoe we deze kunnen gebruiken in onze eigen keuken. Van heerlijke aspergegerechten tot vernieuwde Nederlandse klassiekers, we gaan genieten van de smaken die ons land te bieden heeft.

In deze kookles gaan we koken met het seizoen. We kijken naar welke ingrediënten er op dit moment beschikbaar zijn en gaan daarmee aan de slag. Zo kunnen we de beste smaken en kwaliteit van de ingrediënten benutten.

We beginnen met het selecteren van seizoensgroenten en -fruit, afhankelijk van de beschikbaarheid. We leren hoe we deze ingrediënten kunnen bereiden en combineren met bijpassende smaken en kruiden.

Met deze kookles gaan we leren hoe we optimaal gebruik kunnen maken van seizoensgebonden ingrediënten en hoe we deze kunnen combineren tot heerlijke gerechten. We gaan genieten van de beste smaken en kwaliteit die elk seizoen te bieden heeft.